Календар

Dnevnik.bg: За кого бие камбаната на 'Натура'

http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=307723

Dnevnik.bg: За кого бие камбаната на 'Натура'

[29.01.2007] През последните няколко месеца в България се развихри поредната ожесточена дискусия, разделила обществото на два лагера. Този път не става въпрос за политически или футболни пристрастия, а за... философията ни за живота. Може би малко неочаквано "Натура 2000" разбуни духовете и противопостави привържениците на природозащитата и тези на икономическия прогрес. Ябълката на раздора се оказаха защитените зони, предложени да станат част от европейското природно богатство и включващи в същото време частни, общински и държавни земи, към които се е насочил инвеститорският апетит.

Novinar.org: И природата ще се върне с меч

http://www.novinar.org/?act=news&act1=det[ ... ]er=MjE1NjszOA==

Novinar.org: И природата ще се върне с меч

[29.01.2007] "Изсякоха ни гората. Не е хубаво това! Трябва да си пазим гората, защото тя нас пази..." Докато споделяше това с мен, старият човек плачеше. Тъжно и страшно е да видиш сълзите на възрастен човек. Случката е отпреди няколко месеца и ме връхлетя във Варвара. Човекът беше местен, един от малцината, които цял живот са прекарали в това морско селище, което е и част от Природния парк Странджа. Именно за горите на Странджа лееше сълзи дядото.

MEDIAPOOL: Еколозите алармираха Брюксел за “НАТУРА 2000”

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=125353

MEDIAPOOL: Еколозите алармираха Брюксел за “НАТУРА 2000”

[25.01.2007] Българските екоорганизации изпратиха сигнал до Европейската комисия за “НАТУРА 2000”, съобщиха в сряда от “WWF Дунавско–Карпатска програма България”. Коалиция от 14 природозащитни организации “За да остане природа в България” информират Брюксел, че към датата на своето членство страната ни е имала техническа готовност и въпреки това не е одобрила списъка с териториите, които ще влязат в европейската екологична мрежа.

Dnevnik.bg: Георги Божинов: Протестите в Банско и Разлог са чисто спекулативни

http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=306159

Dnevnik.bg: Георги Божинов: Протестите в Банско и Разлог са чисто спекулативни

[25.01.2007] Целта е покрай натиска срещу Натура 2000 да се прокарат инвестиционни намерения, които биха били невъзможни, заяви председателят на парламентарната екокомисия.

БНР, Радио България: 50 000 подписа в защита на българската природа

http://www.bnr.bg/RadioBulgaria/Emission_Bulg[ ... ]isi_priroda.htm

БНР, Радио България: 50 000 подписа в защита на българската природа

[25.01.2007] България е в челната тройка на държавите с най-богато биоразнообразие в Европа. И това е една от най-съществените “зестри”, които страната ни внася в ЕС. Но това богатство напоследък е силно застрашено. Свидетели сме на френетичното изграждане на хотели и мегакомплекси по Черноморието, множат се проектите за все нови и нови ски-писти в планините. За да спрат безогледното унищожаване на най-ценните ни природни кътчета, група природозащитни организации се обединиха в коалиция “За да остане природа в България”. През последните месеци те събраха 50 000 подписа за спасяването на българската природа, които ден по ден изпращаха директно до компетентните институции за реакция. Такава не последва. Затова подписката продължава. На 23 януари т.г. природозащитниците организираха шествие из улиците на София и внесоха своята петиция в парламента.

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

    Знаете ли, че..

    За последните 50 години 90% от големите риби в Световния океан са изчезнали, в следствие на свръхулова.
             Планина, обичам те