Календар

Агенция Фокус: Кметът на Сапарева баня: За мен т.нар. еколози са платени рекетьори

Дали Сапарева баня обяви война на еколозите - отговорът на този въпрос за Агенция “Фокус” даде кметът на една от най-критикуваните общини в страната - инж. Сашо Иванов.


Фокус: Г-н Иванов - защо решихте да разпространите съобщение до медиите, в което посочвате, че Сапарева баня твърдо застава зад реализацията на проекта за туристически и ски център „Паничище-Езерата-Кабул”?
Инж. Сашо Иванов: Ние се обръщаме към всички медии в България със загриженост, че за съжаление голяма част от медиите едностранно представят позицията по строителството на проекта. В медиите лъжата, че смятаме да застрояваме Седемте риски езера и изобщо лъжата за проекта се повтаря сто пъти, като по този начин се помага съзнателно или не за манипулирането на общественото мнение. Обръщаме се към медиите, за да им кажем, че няма незаконно строителство в Паничище - няма и да го допуснем. Природата в Паничище не се унищожава - ние няма да допуснем това. Няма план или проект, който да предвижда каквото и да е строителство в района на защитените зони- за нас Седемте рилски езера са свещенно място. Няма да допуснем това да се случи. За мен така наречените „еколози” или природозащитници” са платени рекетьори, които защитават някакви икономически интереси като манипулират общественото мнение и българска общественост. Прави ми впечатление, че досега т. нар. „еколози” на практика не са писали за нашия проект само на Светия синод.

2282 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията
             
    Install Flash player!