Календар

Галерия

НА ПИРИН ВЕЧЕ СЕ СТРОИ!

В момента офшорната фирма "Маренго Трейдинг" строи нов лифт на територии изключителна държавна собственост, въпреки че няма абсолютно никакво вещно право в Национален парк "Пирин". Това означава, че в парка ще има частна собственост, която не може да се промени дори и да се развали концесията за ски зона Банско. Вижте повече за проблема на: http://forthenature.org/news/3405

Видео: https://www.facebook.com/forthenature.org/videos/vb.103266246377803/902346436469776/?type=2&theater

2396 посещения

Кампания 'Пази дюните'

Обозначване на дюните в местността и поставяне на табелки, които представят дюните в Крадере - най-ценното местообитание в местността. Кампанията е организирана от гражданска група Да спасим Карадере и цели да повиши информираността на къмпингуващите в местността с цел по-отговорно към природата пребиваване.

началото на юли, 2015

Повече коментар - във фейсбук: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.914796905278527&type=1

1531 посещения

Граждански форум 'Участие за природа'

Представители на над 20 организации и граждански групи от цялата страна се включиха в обсъждане на няколко теми:
опазване на последните незастроени плажове по българското Черноморие, зелена градска среда, законност и ефективност в политиките за управление на отпадъците и механисмки за гражданско участие.

Повече за резултатите от срещата: http://forthenature.org/uchastie-za-prirodata/23

2143 посещения

„Надежда за нас“ организира за втори път почистване във „Факултета” заедно с ромски деца

Неправителствената организация „Надежда за нас - 2008” с подкрепата на Фондация „Опре рома” и фирма Щрабаг Умвелтсървиз организира второто поред почистване в столичния квартал „Факултета”. По време на почистването в района бяха засадени нови дръвчета. Инициативата е част от проекта „Всички заедно – за чиста земя”, който събра доброволци от български и ромски произход. Най-важните сред тях бяха децата от най-бедната част на „Факултета”.

1667 посещения

Обяд с фермерски храни в двора на Министерството на земеделието

Фермери от Западна и Централна Стара планина представиха днес продуктите си на кулинарно събитие в Министерството на земеделието и храните.
Храните са произведени от малки местни ферми и бизнеси, подпомогнати по четиригодишния българско-швейцарски проект "За Балкана и хората", който с работата си показва нагледно, че опазваната природа носи приходи на местните хора.

2190 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  На територията на България всички видове от рода Соколи са защитени от закона. Според някои изследвания соколите се нареждат сред най-интелигентните птици.
           Планина, обичам те

  Често задавани въпроси