Календар

Среща с министър-председателя г-н Сергей Станишев

Сред официалните гости на национална конференция на НПО в НДК днес, 28.0.2008, беше Министър-председателя на Република България г-н Сергей Станишев. Йорданка Динева от Българска фондация Биоразнообразие успя да се промъкне през охраната и да му връчи тениска „Закрила за Рила” и стратегия за необходимите действия за защита на горите, включително промяна в законодателството на България.

„Връчихме подаръците с условието, че ако г-н Министър - председателя ги приеме, ще бъдат предприети действия за защита на Рила от страна на държавата (каквито вече повече от 10 месеца няма), както и за прекратяване на порочната практика за замени на земи.”, споделя Йорданка. Оказа се, че г-н Станишев не е достатъчно запознат със случая Паничище, но все пак знае, че там се строи лифт. Успяхме да обясним на г-н Станишев и за замените на гори, за които вече му беше внесено официално писмо в Деловодството, но разчитаме, че лично предадения проблем ще предизвика конкретни и реални действия от Правителството, а не само размяна на думи и безрезултатни срещи. Все пак по време на откриването на конференцията Министър-председателя изрази своята подкрепа и отвореност за съдействия между гражданските структури и държавните институции.

Йорданка сподели с Премиера също, че природозащитният сектор и гражданите вече са обединени и в много случаи действат заедно чрез кампанията „За да остане природа в България”, (което липсва при много други сектори в НПО общността). Добрата новина е, че темата за чиста и здрава околна среда води до присъединяване и на други сектори към действията на коалицията.


За контакти:
Йорданка Динева, Българска фондация Биоразнооразие, 0896 79 89 02

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

8188 посещения

OFF