Календар

Българи и чужденци в защита на българската гора в Казанлък

Десетина младежи, от които един българин и група чужденци, живеещи в България, направиха информационна кампания За Закона за горите на 14 март в Казанлък. Групата се присъедини към националния протест "Да спасим гората от закона" в последния момент, само един ден преди обявената дата. Поради късно обявения протест за Казанлък той се превръща повече в информационен ден, през който събралите се пред общината с плакати младежи разказват на минувачите за заплахите, произтичащи от прокарваните промени в Закона за горите и необходимостта да бъдат активни за спасяването на собствената ни държава.

"Всички бяха заети с ежедневната си работа и обявиха подкрепата си за протеста само по Фейсбук. Това е добре, но се надяваме следващия път да се съберем повече хора на място. Понякога иамме чувството, че българите не знаят какво се случва в собствената им държава и не са свикнали да отделят от собственото си време, за да научат и да са активни", разказват организаторите. Акцията е и провокация за местните медии, от които очакваме да разпространят проблемите със Закона за горите сред гражданирте на Казанлък. Събитето преминава спокойно, изпълнено с добри впечатления и послания. С тебешир са изрисувани няколко мандала за защита на горите.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5471 посещения 1 коментара

Коментари

  1. Гражданин
    2012-03-19 20:33:30

    Е, това означава, че в Казанлък има само един човек, който все още не е разбрал за какво става дума. На всички останали просто не им се занимава с глупости.

OFF