Календар

Не-Нено-вините


Нено Димов забранява вече забранения лов на червеногуши гъски

Нено Димов забранява вече забранения лов на червеногуши гъскиМинистърът на околната среда и водите Нено Димов забрани лова на червеногуши гъски в Добруджа с изменение на заповедите на няколко защитени зони... На пръв поглед - грижа за природата и за един защитен вид. На втори - поредното непознаване на законите в България, некомпетентност или просто имитация на дейност. Защото Нено Димов всъщност забранява лов, който вече е забранен. При това не само в Добруджа, но и в цяла България.

Прочети пълния текст

192 посещения

Нено Димов не прави разлика между национален и биосферен парк

Нено Димов не прави разлика между национален и биосферен парк Нено Димов разбира от защитени територии, но не съвсем. Днес разбрахме това от собствените му признания в ефира наНова телевизия. За него парк Нокберг е национален парк. И той лично бил проверил, че там 20% от територията била заета от ски писти и съоръжения. Дали лично е проверил не знаем, но знаем, че на територията на Австрия има 6 национални парка и Нокберг не е сред тях. Защото Нокберг е биосферен парк, а не национален, а в това има разлика. Нима българският министър на околната среда и водите не знае това?!? Или просто се надява, че българските зрители не го знаят. Е, ние знаем и ето каква е истината.

Прочети пълния текст

243 посещения

Нено Димов излъга, че в националните паркове е позволено строителството на ски писти и спортни съоръжения

Нено Димов излъга, че в националните паркове е позволено строителството на ски писти и спортни съоръжения Днес в национален ефир министърът на околната среда и водите Нено Димов за пореден път демонстрира недопустима за министър некомпенентност и непознаване на българските закони! Той заяви, че в националните паркове е позволено строителството на ски писти и спортни съоръжения. Може и да му се иска това да е така. Разбираме, че има и олигарси, на които със сигурност им се иска това да бъде така, но в Закона за защитените територии пише друго. Съветваме министъра да си припомня законите преди да дава интервюта, за да не демонстрира по такъв скандален начин своето незнание или своето желание да манипулира обществеността в полза на определени олигархични интереси. А ето каква е истината!

Прочети пълния текст

230 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

    Знаете ли, че..

    Бухалите са нощни грабливи птици. Те имат плоски лица, за по-голям обсег на зрението. Меката им перушина ги прави напълно безшумни по време на полет.
             Планина, обичам те