Календар

Акции


Антиядрен урок 9: Моралната страна на мирния атом

Антиядрен урок 9: Моралната страна на мирния атомПродължава “Антиядреното училище за граждани и политици”, организирано от Грийнпийс и За Земята.

Прочети пълния текст

2363 посещения

Литературно четене под надслов „Банско, обичаме ви!“

Литературно четене под надслов „Банско, обичаме ви!“Гражданска група „ЗаВитоша” ви кани на литературно четене под надслов „Банско, обичаме ви!“, с което ще покажем нашата признателност и уважение към града, хората и планината.

Прочети пълния текст

2047 посещения

Доброволческа акция: Събирай подписи в защита на Пирин!

Доброволческа акция: Събирай подписи в защита на Пирин!Скъпи приятели,

Пирин отново е в опасност, така както в последните 10 години е в постоянна опасност и бавно и полека, парче по парче планината бива разрушавана и обликът й се променя. Същите хора, които превърнаха Банско в призрачен апотеоз на безконтролното застрояване без план и инфраструктура, същите хора, които изсякоха с позволението на държавата девствените гори на Пирин, за да построят лифтове и ски писти и надвишиха разрешената им концесионна площ, заграбвайки нови и нови територии, същите хора, които заплашиха да извадят уникално природно богатство като парк Пирин от световните обекти под закрилата на ЮНЕСКО, защото лакомията им е безкрайна и не могат да развива ски спорт разумно, същите хора, които миналата година се опитаха да променят Закона за горите в своя полза, така че да могат да строят дори без такси каквото си решат в държавни гори, същите тези хора сега искат да продължат да грабят от Пирин без да са ни попитали дали сме съгласни. Нови лифтове и писти, отпадане на забраните за строителство в Национален парк "Пирин" са само началото!

Прочети пълния текст

6663 посещения 17 коментара

Долу ръцете от българската природа! Шествие на 29 януари

Долу ръцете от българската природа! Шествие на 29 януариПродължаваме да протестираме! Защото не ни чуват!

Вторник, 29.01.2013 отново излизаме, за да защитим не само Иракли, но и цялото останало Черноморие, незасегнато все още от бетона. Излизаме да защитим и Пирин. Излизаме да защитим душите и държавата си - от бетона, лъжата, лицемерието и беззаконието!

Прочети пълния текст

4844 посещения 2 коментара

Русе се присъединява към протести за българската природа

Русе се присъединява към протести за българската природаРусенци решиха също да кажат твърдо „не” на безцеремонното унищожаване на природата ни. Протестът е днес, 25 ануари, от 19.00 часа пред Халите.

"Търгувайки с последните уникални кътчета на страната ни, превръщайки ги в бетонен ад, някой хора не могат да осъзнаят че от това ще загубим не само ние, но и след години нашите деца. За това нека не останем слепи и безразлични и да се съберем на 25 януари 2013, от 19:00ч. пред Градските хали, за да изразим гласно мнението си.", казват организаторите във Фейсбук.

Прочети пълния текст

1806 посещения

Арт акция в четвъртък преди заседанието на регионалната комисия в парламента по закона за Черноморието

Арт акция в четвъртък преди заседанието на регионалната комисия в парламента по закона за ЧерномориетоКоалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” ще направи арт акция в четвъртък, 24 януари 2013 г., от 12,30 ч. на пл. "Княз Александър I" (стълбите на бившия Партиен дом).

Заповядайте!

Прочети пълния текст

2178 посещения 3 коментара

НОВ национален протест 'Запази Иракли'

НОВ национален протест 'Запази Иракли'Тъй като строежите на Иракли бяха спрени само временно, ние продължаваме да протестираме. И няма да спрем до победата!

Четвъртък, 17.01.2013, ще повторим протеста от 14ти!

София: 17:30 сбор на Попа, шествието тръгва по ул. Граф Игнатиев, Раковска, Цар Освободител до Народното Събрание в 18:30! Facebook: http://www.facebook.com/events/540749822611138/

Варна: http://www.facebook.com/events/246021392198087/?context=create

Пловдив: http://www.facebook.com/events/582753405072966/?fref=ts

Бургас: 17:30, сборен пункт пл. Тройката

Прочети пълния текст

2121 посещения 2 коментара

Долу ръцете от морето! Нека това е Последен протест за Иракли!

Долу ръцете от морето! Нека това е Последен протест за Иракли! На 14.01.2013, в София, Варна и Пловдив

След 6 години протести, дела и стотици акции, ето го и бетонът в Натура 2000 на поредните "еднофамилни къщички" на Иракли! Този път инвеститорът се казва "Емона 2000". Този път планът включва 30 къщи и резиденции.

За всички, които подкрепят "Да спасим Иракли" дойде време да извикаме отчетливо - Писна ни да се занимаваме с това да спасяваме Иракли! Искаме решение веднъж завинаги!

Прочети пълния текст

3541 посещения 4 коментара

С будилници за законност на Витоша

С будилници за законност на ВитошаОрганизатор: Гражданска група "За Витоша"

Какво ще правим: навиваме будилниците за 18:45 и ги оставяме да позвънят 5 минути пред Министерството на земеделието и храните (бул. "Христо Ботев" 55)

Предварителна подготовка: разпечатваме плакати “Времето ви изтича...” и разлепяме през деня пред институциите в София: Министерство на земеделието, Министерство на спорта, Министерство на околната среда и водите, Столична община, Висш съдебен съвет и които други прецените.

Прочети пълния текст

2094 посещения

Откриване на кръстовище, закриване на велоалея!

Откриване на кръстовище, закриване на велоалея!Възмутени велосипедисти ще се съберат на 28.11.2012 от 12.30 ч. при метростанция “Васил Левски”, за да отбележат с протест откриването на “подобрения” бул. Драган Цанков и кръстовището му с бул. Евлоги и Христо Георгиеви”.

Прочети пълния текст

1921 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

    Знаете ли, че..

    Сухоземните екосистеми произвеждат малко над половината от кислорода на планетата. Останалата половина се пада на океанските растителни екосистеми, най-вече фитопланктона.
             Планина, обичам те