Календар

ШШШ - ШУМНО ШЕСТВИЕ против ШИСТОВИЯ ГАЗ

ШШШ - ШУМНО ШЕСТВИЕ против ШИСТОВИЯ ГАЗСкъпи приятели на природата, Гражданската инициатива против проучванията и добива на шистов газ по метода хидравлично разбиване организира поредната гражданска проява - шествие в София на 10.12.2011 (събота) от 11.00 ч. Начална точка на шествието: Министерство на околната среда и водите, бул. Мария Луиза 22. Крайна точка на шествието: Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, ул. Славянска 8.

Заповядайте! Нека подкрепим с всичките си шумосъздаващи средства гражданската кауза, бореща се да спре унищожаването на Добруджа чрез сонди за добив на шистов газ!!!

Събираме се пред МОСВ (бул. "Мария Луиза", 22) и тръгваме към МИЕТ ( ул. "Славянска", 8), където ще останем за протест.

Приятели, елате в събота, за да покажем, че не сме съгласни да се поставят под сериозна заплаха нашата вода и земя, животът и здравето ни! Нека излезем от уютната пасивност - сега по-важно отвсякога е да бъдем чути!

Настояваме да бъде гласуван от Народното събрание на Р България мораториум, а на по-късен етап - и закон за забрана на технологията "хидравлично разбиване", използвана при проучването и добива на шистов газ на територията на Република България!

Да вдигнем шум "За чиста България без шистов газ"! Носете всякакви средства за вдигане на шум - вувузели, свирки, тарамбуки, кречетала, чанове и др.!

Тези от вас, които не са запознати с проблема, могат да се запознаят накратко от тази брошура: http://shalegas-bg.eu/download/marketing/231111-Brochura-Chista-Bulgariq-Bez-Dobiv-na-Shistov-Gaz.pdf.

Много адекватен коментар ще чуете тук: http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Thematic/Deconstruction/Pages/deckalanndrol.aspx

За тези от вас, които се опасяват, че инициативата обслужва нечии политически и икономически интереси (например тези на Русия): инициативата е за забрана на опасната технология хидравличен удар (фракинг), при която в земята под високо налягане се вкарват стотици видове химикали, включително токсични и канцерогенни. Тя е насочена срещу технологията (и всички, които планират да я прилагат: независимо дали е американската фирма "Шеврон", руската "Русгеоком", експлоатираща сонда край Рогозина, "Дайрект Петролиум" или други компании, дори и български).

Конкретната цел на инициативата е промяна на законите ни така, че да бъдат адекватни в контекста на новите нефто- и газодобивни технологии и всички свързани с тях опасности. Контрол над тези технологии за момента не е предвиден в българските закони, а фирмите вече започват да работят.

Тече и подписка в подкрепа на законодателното предложение, което ще бъде внесено от гражданската инициатива в парламента до няколко седмици. Информация за нея, както и текста на подписката, ще намерите тук: http://www.facebook.com/groups/ecobg/doc/173463556083987/

Тези от вас, които са далеч, могат да ни подкрепят дистанционно: като разпространяват информация за шествието и за целия проблем с шистовия газ и опасната технология хидравличен удар (фракинг). Ценни биха били и всички идеи за дейности в подкрепа на каузата.

Благодарим ви!

Фейсбук адрес на събитието: http://www.facebook.com/events/288722521172943/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5365 посещения

OFF